Lidt løst og fast fra 2016

Vi er kommet et godt stykke ind i året og der har ikke været behov for at placere indlæg indtil i juli, nærmere betegnet medio.

Kære læser

Vedlagt sender jeg dig det første rejsebrev fra 2016, hvor jeg har valgt at holde fokus på spørgsmålet om, hvorfor den danske befolkning ser passivt til, medens de med jævne mellemrum præsenteres for finansielle skandaler, hvor ukvalificerede offentlige chefer og politikere fritages for ansvarspådragelse.

Regningen skal betales, for ingen regering vil overleve et reduceret udbud i velfærdsbutikken af wellnessprodukterne, der som bekendt skal finansieres, og det er de passive, der skal betale prisen.

Jeg har holdt mig uden for emnerne om EU og radikal Islam; der er ellers nok at tage fat på. Hvis jeg lægger dem sammen ser jeg et ændret Europa (EU) med en dagligdag, som vi kender den fra Israel; frygt for at kunne bevæge sig i alle offentlige rum med chance for at blive slået ihjel, adgangskontrol til samme rum og kontrol af indhold i mapper og tasker.

Vi får denne nye verden præget af splittelse og usikkerhed. Dels fordi vi ikke kan løse det eskalerende problem uden at tage et åbent globalt opgør, dels fordi EU er præget af for megen pladderhumanisme. Den såkaldte flygtningestrøm er i virkeligheden en forklædt folkevandring, der i omfang vil stige det næste årti og med importen får vi problemer, vi ikke magter at løse.

EU har nu lagt en stor del af en løsning på problemet i hænderne på Erdoğan i Tyrkiet. I lyset af sidste uges oplevelser i det land, koblet sammen med hans planlagte hævntogter, kan jeg kun forestille mig et resultat vi ikke vil bryde os om. NATO har brug for Tyrkiet grundet Ruslands spillen med musklerne, EU stiller Tyrkiet stolen for døren, hvis landet indfører dødsstraf; der er lagt op til et opgør, der vil ændre Europa.

Lige nu sidder Erdoğan i centrum; en autokratisk, intolerant og hensynsløs præsident, der ønsker at sit land regeret af Sharia lovene. Ikke uden grund sammenlignes han med Hitler.

Her er hans budskab; ”moskeer er vore kaserner, kuplerne vores hjelme, minareterne vores bajonetter og de troende vores soldater”. Vi ser vist en ret usikker fremtid i møde i Europa og har god grund til at være angste.

Alligevel fortsat god sommer

rejsebrev fra Danmark

November

Vi er tæt på udgangen af årets nædstsidste måned og tiden er fløjet af sted. Der har været stor aktivitet på vore forretninger, som har været præget af en række uforudsete problemer hen over sommeren. Men de er nu løst. Dermed er der igen et overskud til at fortsætte med at nedskrive mine erindringer og arbejdet går fremad. De seneste begivenheder på den globale scene er ret foruroligende og varsler radikale ændringer af verdensordenen. Her er et udpluk;

Brexit, valget af Trump, Geert Wilders parti bliver Hollands største, det nye tyske parti Alternative stormer frem, og i Sverige partiet Sverige Demokraterne. Om kort tid kommer valg i Italien og Frankrig, hvor Marine Le Pen vil trække sit land ud af EU, hvis hun vinder valget.

Eliten har ganske enkelt overset, hvilke ønsker befolkningen har og har ikke haft evnen til at lytte, lære og forstå.

DECEMBER

I anledning af årsskiftet 2016/2017 har jeg gjort mig disse tanker